januari 5, 2015 0

New in: shiny stuff

I’ve been looking for a replacement of my over-loved patent brogues for quite some time and finally stumbled upon a stunning new pair! They’re actually kind of a mix between creepers, Dr. Martens and brogues so I’m not really sure what to call them – though ‘lace-ups’ is clearly an easy and appropriate term. The problem with these types of shoes often is the sole not being all black; most brands tend to add a little something in order to make it more special, like a small brown strip along the sides, but I honestly feel the simplicity is actually making them unique. Also I’m quite done with round toes so the pointy toe definitely was my final reason to get my hands on these. And as much as a love them, for some reason I’ve never heard of the brand, SPM, before. Oh, how I love thick rubber soles…

NL: Ik ben al langere tijd op zoek naar een vervanging van een paar brogues dat ik zo ongeveer doodgedragen heb (en nog steeds niet kan weggooien) en ben eindelijk een mooi nieuw paar tegengekomen! De schoenen zijn eerder een mix van creepers, Dr. Martens en brogues dus ik weet niet helemaal hoe ik ze moet noemen – misschien is veterschoenen een makkelijkere en duidelijkere term. Het probleem dat ik de afgelopen jaren bij dit type schoenen ben tegengekomen is dat de zool vaak niet volledig zwart is, maar dat er bijvoorbeeld een dun bruin randje aan de zool is toegevoegd. Dit terwijl het naar mijn idee juist het strakke en eenvoudige is wat de schoenen zo uniek maakt. Ook ben ik best wel klaar met ronde neuzen dus de puntige neus was absoluut hetgeen dat mijn beslissing rond maakte. En hoe verliefd ik ook op dit paar ben, ik had dus nog nooit eerder van SPM gehoord. Tja, wanneer het op schoenen aankomt gaat er voor mij niks boven een dikke rubberen zool.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply