november 19, 2015 4

My favorite coat trend for winter

[Sorry, this one is only for the Dutchies!] Ze zijn niet alleen heerlijk warm en comfortabel, maar ook absoluut niet weg te denken uit het straatbeeld: mantels. Je vindt ze in vele verschillende kleuren, soorten en maten, maar mijn favoriet blijft absoluut de klassieke camel variant! Heerlijk voor in de winter, maar stiekem zijn dunnere mantels ook zeker fijn voor binnenshuis. Ook in de verleiding geraakt? Bij bijvoorbeeld C&A vind je een aantal erg mooie exemplaren.

Groot, groter, grootst
De oversized trend zien we inmiddels bij ongeveer alle fashion items terug en de mantel blijft niet achter. Combineer de mantel dan ook juist met een strakke broek en bijvoorbeeld witte sneakers, om de nadruk op je jas te leggen. Hoe groter, hoe beter, lijkt de orde van de dag! Zelf ben ik vooral fan van de langere exemplaren, die bijna tot de enkels komen.

Maak het bont
Mag het nog wel wat opvallender? Ga dan voor een faux fur exemplaar! Met de nieuwste technieken is dit amper van echt bont te onderscheiden en bovendien nog altijd super warm. Ideaal voor alle maten, ook met een maatje meer. Het mooie volume van de jas laat je benen namelijk stukken slanker lijken.

Bijzondere kleurtjes
Naast het materiaal en de grootte van de mantel, is natuurlijk ook de kleur belangrijk! Wil je een mantel die echt tijdloos is? Ga dan voor zwart, grijs of beige. Dit seizoen zie je ‘m verder veel in pastelkleuren zoals poederroze en mintgroen. Ook erg goed te combineren.

Tags: , , , , ,

4 COMMENTS to “My favorite coat trend for winter”

  1. Liza schreef:

    Super leuke mantels! Ze zijn inderdaad niet weg te denken uit het straatbeeld!

  2. Heerlijk die mantels! Ik draag ze vooral in het blauw met een lichte broek eronder :D

  3. STOX Energy schreef:

    Heel leuk die mantels! Vooral de linkse!

  4. meisjesfeest schreef:

    Een mantel is heerlijk. Wat ik er wel een minpunt aan vind, is dat het erg wind doorlatend is. Vooral op de fiets heb ik het wat vaker koud.

Leave a Reply